• woensdag 22 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Start bouw brug Corantijnrivier mogelijk dit jaar

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Suriname en Guyana zijn vast van plan om zo snel mogelijk te starten met de bouw van de brug over de Corantijnrivier. De verwachting is dat de bouw vóór eind 2024 kan beginnen. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis), Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning en Riad Nurmohamed van Openbare Werken hebben daartoe op 19 maart besprekingen gehad met Guyanese collega’s.  

De bedoeling was om de financieringsmodaliteiten voor de bouw van de Corantijnrivierbrug verder uit te werken. De bijeenkomst werd gehouden als onderdeel van het lopend proces om dit project dat in november

2020 werd geïnitieerd door president Chandrikapersad Santokhi en zijn collega Irfaan Ali, voort te zetten.

Connectiviteit beter

Beide partijen herhaalden bij deze meeting het belang van een vaste verbinding tussen de twee landen, niet alleen om economische kansen te bevorderen en het wegennetwerk tussen Guyana en Suriname te verbinden en uiteindelijk de connectiviteit met Brazilië en de rest van het Zuid-Amerikaanse continent te verbeteren, maar ook om het mens-tot-mens contact te faciliteren.

Besluit dit weekend

Een aantal specifieke aanbevelingen met betrekking tot de aanleg, de financiering en het beheer, die voortkwamen uit deze ministeriële bijeenkomst, schetsten een duidelijk tijdsgebonden kader om dit initiatief naar

een hoger niveau te tillen. Deze aanbevelingen zullen ter verdere overweging en besluitvorming worden voorgelegd aan de twee presidenten die het aankomende weekend een ontmoeting hebben in Guyana.

Guyana werd volgens het persbericht van CDS vertegenwoordigd door Ashni Singh, senior minister in het kabinet van de president verantwoordelijk voor Financiën en de Openbare Dienst, Juan Edghill, minister van Openbare Werken en ambassadeur Elisabeth Harper, directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, en hun technische teams. Hoewel er een tijdsvlak wordt genoemd in het persbericht van CDS, wordt niets gezegd over de voorstellen met betrekking tot het beheer en financieren van de brug.

| de ware tijd | Door: Redactie