• dinsdag 05 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Staatsvervoer stilgelegd: bus- en boothouders eisen uitbetaling en stoppen dienstverlening

| suriname herald | Door: Redactie

Het staatsvervoer in Suriname lag vandaag stil, zo verklaarde Antonius Pokie, de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS). “De mannen kunnen niet langer wachten op de uitbetaling vanuit de overheid. Vanaf maandag zal het schoolvervoer volledig stilstaan, zowel de bussen als de boten zullen niet meer in bedrijf zijn,” merkte Pokie op.

Hoewel het geld gestort is op de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), moet het nog verwerkt worden. De bus- en boothouders willen het geld daadwerkelijk zien verschijnen op hun bankrekening voordat de voertuigen weer in beweging komen.

“We hebben te lang gewacht om in actie te komen in het

belang van het kind, maar nu hebben we geen andere keuze. Zonder geld voor brandstof kunnen we niet meer rijden. We hopen dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en de benodigde betalingen doet voor de Boot- en Bushouders. Het spijt ons, maar we hebben geen andere keuze,” herhaalde de OBS-voorzitter in een gesprek met Suriname Herald.

Volgens Pokie heeft het ministerie wel contact opgenomen met de OBS, maar voor hem is dat mosterd na de maaltijd. “We waren de afgelopen week constant in gesprek en hebben steeds gevraagd naar de storting, maar dat is niet gebeurd,” benadrukte Pokie.

De OBS wacht al

maanden op de uitbetaling van de achterstallige storting en eist dat op zijn minst twee maanden aan achterstallige betalingen snel worden uitbetaald.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie