• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SRD 165.000 NIET TOEREIKEND VOOR ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN MOENGO’

| dagblad de west | Door: Redactie

Districtscommissaris Olivia Dominie van Marowijne-Zuidwest, heeft tegenover een lokaal medium gezegd, dat er geen middelen zijn, om de reguliere onderhoudswerkzaamheden in Moengo en omgeving te verrichten. Dominie zei dat het haar kwalijk wordt genomen dat het onderhouden van het gebied, niet naar behoren geschiedt.

‘‘Alle beschuldigde vingers worden naar mij gewezen, dat ik het werk niet wil doen maar dat is niet zo. Ik kan helaas niet werken zonder middelen. Ik probeer het te doen met de weinige middelen die ter beschikking zijn.” Dominie benadrukte dat het bestuursressort Marowijne-Zuidwest, een bedrag van SRD 165.000 krijgt om de onderhoudswerkzaamheden te verrichten.

Volgens Dominie

is dit bedrag niet toereikend om wegen te onderhouden en andere werkzaamheden te verrichten. “Met dit bedrag kan slechts de vuilophaal, gedekt worden. Als ik de vuilophaaldienst heb betaald, blijft er niets meer over”, aldus Dominie. Ook de slechte infrastructuur baart haar zorgen. Dominie benadrukte dat een aantal zaken aangeschaft moet worden, om een aanvang te kunnen maken met onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden.

Volgens haar is ze dagelijks op de bedeltoer om de bedrijven die in het gebeid opereren te verzoeken een bijdrage te leveren voor de gemeenschap. Dominie zei dat het gebied met veel meer problemen kampt die opgelost moeten worden.

Dominie haalde ook aan, dat dat ze eerder een verzoek aan het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft gedaan, om de wegen aan te pakken, zodat de kuilen gedicht worden, echter is dat niet gebeurd, terwijl aannemer Tjongalanga N.V wél de wegen heeft geëgaliseerd na haar verzoek. “Veel meer kan het bedrijf niet doen, want de opdracht tot asfaltering moet komen vanwege OW en de middelen daartoe moeten eveneens worden vrijgemaakt”, aldus Dominie.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie