• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SPOEDIG VERANDERING IN BELANG STABILISERING WISSELKOERS

| dagblad de west | Door: Redactie

Ofschoon de regering heeft aangegeven dat ze alles zou doen om te voorkomen dat de wisselkoers boven SRD 30 zou stijgen, toont  ze toch een slappe houding ten aanzien van de stijgende koersen. VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien zegt in gesprek met De West, dat door tekortkomingen en geen optimaal vertrouwen in het monetaire en fiscale bedrijf, deze situatie is ontstaan.

Gajadien verklaarde dat de besluiteloosheid bij de monetaire autoriteiten in het land, de minister van Financiën en Planning, en de governor van de Centrale Bank van Suriname, de oorzaak is van de voortzetting van het wanbeleid.

“Nadat bijna 4.4 miljard reeds vastzat bij

de banken, en het verzekeringscircuit, is inmiddels  al SRD 1.8 miljard alleen aan rente uitbetaald”, aldus Gajadien.

Hij zegt dat ook op het gebied van het fiscale beleid, lopen wij enorme achterstanden op, waardoor adequaat inspelen op de import- en exportkosten niet goed lukt. “Er zijn voorbeelden zat.” Gajadien zegt dat als je kijkt naar de inkomsten uit de goudsector, het zeker niet is wat het wezen moet.

“Ook de inkomsten uit de houtsector, vertonen grote discrepanties tussen de productie, en de exportcijfers ”, aldus Gajadien.

Hij benadrukte dat er spoedig een verandering hierin moet komen, waardoor de wisselkoers door meer inkomsten stabiel

kan blijven.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie