• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SP-partijleider Lilian Marijnissen stapt op

| snc.com | Door: Redactie

DEN HAAG (ANP) - SP-partijleider Lilian Marijnissen stapt op, meldt ze op X. Na opnieuw verloren verkiezingen heeft de partij een "nieuwe gezicht nodig", merkt ze. "Daarom treed ik terug als fractievoorzitter en Kamerlid van de SP".

Bij de Kamerverkiezingen van vorige maand verloor de partij opnieuw flink. Er bleven vijf zetels over.

Na de verkiezingsnederlaag was Marijnissen strijdbaar en niet van plan om op te stappen. Maar als de partijraad, het hoogste orgaan SP, haar zou vragen plaats te maken voor een ander, zou ze dat doen, zei Marijnissen net na de verkiezingen tegen het ANP. De partijraad heeft recent nog

het vertrouwen in haar uitgesproken. Wel werd besloten het slechte resultaat van de verkiezingen nader te onderzoeken.
Tijdelijke eer

De uitkomst van dat onderzoek lijkt Marijnissen niet af te willen wachten. "Helaas hebben afgelopen verkiezingen voor de SP niet het resultaat gehad waar wij op gehoopt hadden en wat Nederland zo hard nodig heeft", schrijft Marijnissen. "Ik ben me er altijd van bewust geweest dat het een grote, maar ook tijdelijke eer is om voor mijn partij de aanvoerder te mogen zijn."

Marijnissen volgde op 13 december 2017 Emile Roemer op als politiek leider van de SP. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van

2021 verloor de partij onder haar leiding vijf zetels, bij die van vorige maand verloor de partij er nog eens vier. Ook bij de laatste verkiezingen voor Provinciale Staten en gemeenteraad moest de SP verliezen incasseren.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie