• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SLM IN GOED GESPREK MET SCHULDEISERS

| dagblad de west | Door: Redactie

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), zegt tegenover een lokaal medium, te werken aan een betere en vlotte dienstverlening van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) voor het reizend publiek, en dan volgens internationale standaarden.

Voor wat betreft de schuldpositie wordt er een traject uitgewerkt, want dat is volgens de bewindsman, ook een van de belangrijke aspecten. “Met de crediteuren moeten er eveneens goede gesprekken gevoerd worden, door ondersteuning van het interim-team zodat het juridisch gedeelte zeker ook goed wordt meegenomen bij de gesprekken met de schuldeisers”, aldus Jubithana.

Hij verklaart, dat het juridisch team en de directie goede afspraken

maken met schuldeisers voor wat betreft de schuldpositie van de maatschappij. Er wordt desondanks aan schuldeisers ruimte gevraagd om de betaling van de overige openstaande rekeningen in termijnen te voldoen. Wanneer schuldeisers hun geld eerder eisen, zal de SLM genoodzaakt zijn maatregelen te treffen, waarbij de bestaanszekerheid van onze luchtvaartmaatschappij zeker in het geding komt.

Ondanks de schuldpositie wordt er hard gewerkt om het vertrouwen in de SLM terug te brengen, en is het bovendien belangrijk dat de vliegoperaties normaal voortgang vinden. Desondanks is het bij de national carrier gebleken, dat er een stijging is van de verkoop van tickets.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie