• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Een toestel van Surinam Airways op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Foto: SLM

SLM betaalt meer dan 100.000 euro aan in Nederland gevestigd advocatenkantoor Bissessur

| suriname herald | Door: Redactie

Het in Nederland gevestigde advocatenkantoor Bissessur Legal BV is door de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij NV (SLM) aangetrokken voor advies en voorbereiding van de reorganisatie van de SLM. In een brief van 15 maart 2022 aan SLM-directeur Paul de Haan waarop Suriname Herald de hand heeft weten te leggen, bevestigt het Nederlandse advocatenkantoor dat zij de belangen zal behartigen van de SLM. Er is een maandelijks honorarium van 17.500 euro afgesproken.

Inmiddels is op overmakingsbewijzen te zien dat op 13 juli 2022 het Nederlandse advocatenkantoor een bedrag van 116.200 euro heeft ontvangen. Op 22 februari 2022 is een bedrag van 10.000 euro overgemaakt

aan het advocatenkantoor. Beide overboekingen zijn gedaan via de ABN AMRO Bank.

In de brief is opgenomen dat de jurist Prenobe Bissessur primair verantwoordelijk is voor de uitvoering van de opdracht van de nationale carrier. De SLM heeft Bissessur Legal BV gevraagd om de nationale luchtvaartmaatschappij nader te adviseren omtrent de voorbereiding en uitvoering van de reorganisatie van de groep van vennootschappen waartoe SLM behoort. 

Bissessur Legal BV heeft een voorschot in rekening gebracht van 17.500 euro welke verrekend zal worden met de laatste declaratie. 

Het advocatenkantoor heeft voorafgaand aan de totstandkoming van de correspondentiebrief reeds werkzaamheden verricht in het kader van de opdracht van de SLM en wel vanaf februari 2022. Het is de bedoeling dat deze kosten eveneens worden gedeclareerd.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie