• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Slecht weer treft verschillende Caribische eilanden

| snc.com | Door: Redactie

Het is een regenachtige week voor een groot deel van het Caribisch gebied met verschillende landen die te maken hebben met zware regenval, plotselinge overstromingen en aardverschuivingen.

Het eiland Nevis werd dinsdagochtend getroffen door overstromingen die veroorzaakt werden door de subtropische storm Nicole, waardoor het eiland te maken kreeg met heel veel regen. Bepaalde wegen werden onbegaanbaar en scholen werden vanwege de weersomstandigheden gesloten.

Ondertussen is er dinsdag een waarschuwing op een overstroming van kracht voor Sint Maarten. Scholen op het Nederlands Caribisch eiland waren vanwege het slecht weer voor de tweede dag gesloten.

Het ministerie van Milieu en Infrastructuur heeft een verklaring uitgegeven waarin

alle personen worden aangemoedigd om van de weg te blijven, tenzij absoluut noodzakelijk, omdat zijn teams momenteel hard werken aan het beoordelen en opruimen van het openbare wegennet. Afgelopen weekend kreeg Sint Maarten ook te maken met zware overstromingen.

St. Lucia en Dominica werden ook getroffen door zware regenval, die resulteerde in massale overstromingen. Dominica’s parlementaire vertegenwoordiger voor het kiesdistrict Castle Bruce, Octavia Alfred, zei in een verklaring op de radio dat de autoriteiten niet zeker wisten hoeveel aardverschuivingen er waren. Maar door de aardverschuiving raakten bruggen, gebouwen en wegen beschadigd. Alle rivieren liepen buiten hun oevers en sommige huizen die

dicht bij de rivieren lagen, werden getroffen. Personen raakten hun huizen in Castle Bruce tijdens een aardverschuiving kwijt. Eén man kwam zelfs om het leven in Petite Soufriere. Hij liep een verwonding aan zijn hoofd op en bezweek maandagmiddag aan de blessure.

Ook ons buurland Guyana heeft de laatste dagen te maken gekregen met veel regen, waarbij bepaalde gebieden onder water kwamen te liggen. De Guyanese president, Irfaan Ali zei in een bericht dat de regering en het volk van Guyana solidair zijn met de regeringen en het volk van de Dominicaanse Republiek, Dominica en St Lucia die momenteel ernstige overstromingen ervaren als gevolg van zware regenval.

“We betuigen ons medeleven aan de geliefden van degenen die hun leven hebben verloren in de Dominicaanse Republiek en Dominica. Het volk van Guyana zal jullie in onze gebeden houden en we zijn klaar om alle mogelijke steun te bieden in deze moeilijke tijd,” aldus Ali.

KEYNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie