• donderdag 25 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Seksgenoot

| de ware tijd | Door: Redactie

De ouderen onder ons zullen zich vast nog wel herinneren ‘When Harry met Sally’, de romantische Hollywood-komedie van de eindjaren tachtig. Hoewel ik me kan voorstellen dat Suriname toen, na een verschrikkelijk militair huishouden, enigszins contact met de buitenwereld had verloren. Er is hoe dan ook genoeg stof voor een eigen Surinaamse versie: ‘When Somo met Sally’. Op dijenkletsenniveau.

Gemaakt verontwaardigd deed Somohardjo uit de kast, op het PL-podium, dat Aswhin Adhin een “seksgenoot is van Sally van Sambel Trasie” en “ook Robert Peneux, de ex-minister van Onderwijs”. Mijn eerste gedachte was of dit niet een aantasting van iemands privacy is

en smaad en laster. Rare gedachte eigenlijk. Want wat is nou mis aan “seksgenoot van Sally” zijn. Het lijkt me zelfs heel gezellig.

“PL wil zich meten met het ‘gewone volk’. Daarbij kunnen zij gezichten als van Sally en Vismale goed gebruiken”

Dat was ook reden voor Somohardjo om Sally te verwelkomen als big fish-partijgenoot nadat hij eerder op het podium Louis Vismale uit zijn handen had laten glibberen. PL wil zich meten met het ‘gewone volk’, zonder pretenties en gewoon hard werken voor volk en vaderland. Daarbij kunnen zij gezichten als van Sally en Vismale goed gebruiken. Of het zal werken, is

een andere kwestie.

Somohardjo is gesommeerd door Adhin, via diens advocaat, binnen 24 uur ‘seksgenoot’ te ‘rectificeren’. Op grond waarvan? Smaad omdat hij doelt op ‘homoseksueel’? Aan de Noordzee levert dat ‘geen belediging’ op. Of is het omdat hij gewoon niet de ‘seksgenoot’ is van Sally? Doet er niet toe, wat het ook mag zijn.

Somohardjo stoorde zich aan de ‘selectieve kritiek’ op het binnenhalen van Sally als volkstrekker. Daarom besloot hij als toegift Adhin en Peneux als ‘seksgenoten’ met de schaamharen erbij te slepen. Adhin had er beter aan gedaan wijselijk te zwijgen, maar hij kiest voor de averechts versterkende sommatieconfrontatie. ‘When Somo met Sally’. Smeuïg en platvloers volkstoneel.

| de ware tijd | Door: Redactie