• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Rusland op ontslag Daan: “Er zullen nog meer volgen”

| de ware tijd | Door: Redactie

We zagen het aankomen en er zullen nog meer volgen”, zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland op het ontslag van Roseline Daan, als directeur van het Directoraat Cultuur, het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Rusland zegt dat hij dit verwacht had, maar hij vindt het wel jammer. Hij meent dat als het werk goed gedaan wordt, er geen reden is om de directeur te vervangen. “Maar we vinden dit besluit heel jammer”, benadrukt hij nogmaals. Rusland haalt aan dat de NPS nooit mensen van andere partijen weggehaald heeft van posities op het ministerie.

“Mevrouw Bennanon van de NDP is nog steeds werkzaam bij het ministerie.” Toen het

ministerie werd overgenomen in 2020, waren er maar twee directoraten, namelijk Directoraat Onderwijs en Directoraat Cultuur. Er zijn dan drie nieuwe directoraten bijgekomen, namelijk: Algemeen Vormend Onderwijs, Beroepsonderwijs en Wetenschappelijk onderwijs. “Niet iedereen die zijn geplaatst als directeuren op deze directoraten zijn NPS’ers.”

Hij zegt verder dat bij de overname het Directoraat Cultuur al langer dan een jaar niet operationeel was en de bond lag overhoop met de werkgever. “We hebben alles in orde gemaakt, het directoraat weer operationeel gemaakt en mevrouw Daan daar gestuurd.”

Hij merkt op dat in de verklaring van minister Henry Ori staat geschreven dat Daan goed werk

heeft gedaan, maar ze wordt vervangen en er wordt gezocht naar een betere kandidaat. “Een kandidaat kennelijk vanuit VHP. Het is jammer, maar we kunnen niets aan doen. Als we kijken naar het beleid, dan hadden we dit verwacht.”

| de ware tijd | Door: Redactie