• donderdag 07 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Rellen na WK-winst Marokko, ME ingezet in Den Haag en Rotterdam

| snc.com | Door: Redactie

De viering van de winst van het Marokkaanse elftal op België is op verschillende plekken uitgelopen op rellen. In Den Haag en Rotterdam is de ME ingezet en ook in Amsterdam is het onrustig.

In Rotterdam gooit een groep van zo'n 500 jongeren met glas en vuurwerk naar de politie. Op het Vaillantplein in Den Haag, in de wijk Transvaal, trokken supporters van het Marokkaanse elftal de autodeuren van voorbijgangers open. Toen de sfeer grimmig werd, werd de ME ingezet om de menigte uit elkaar te drijven.

Ook in Amsterdam-West bij het Mercatorplein veroorzaakt een menigte overlast. Er zijn

brandjes gesticht en er wordt vuurwerk afgestoken. Bussen en trams worden omgeleid.

Onrust in de Haagse Schilderswijk:

Twitter image

In Brussel was het voor de wedstrijd al onrustig, meldt de Belgische site Nieuwsblad.be. Jongeren gooiden in het centrum met vuurwerk en er werden vernielingen aangericht.

Tijdens de wedstrijd liep het echt uit de hand ter hoogte van de Maurice Lemonnierlaan, in de buurt van het Zuidstation. Honderden jongeren stichtten brandjes en gooiden met flessen, meldt de Vlaamse publieke omroep VRT.

Op beelden is te zien hoe de relschoppers tijdens de wedstrijd op een rijdende auto zitten, die later ondersteboven op straat ligt. Een van de jongeren spuit een brandblusser leeg, terwijl anderen op het voertuig inslaan. Ook worden er elektrische stepjes in brand gestoken, en worden autoruiten ingegooid.

Met waterkanonnen werden jongeren uit elkaar gedreven. De politie riep op om de omgeving van de Zuidlaan te vermijden.

Ook feestvreugde

Naast de rellen was er ook feest. Het Mercatorplein in Amsterdam-West stroomde vanmiddag vol met supporters van het Marokkaanse elftal, meldt NH Nieuws. Supporters staken vuurwerk af en zwaaiden met fakkels.

In Utrecht werd de overwinning uitbundig gevierd, schrijft RTV Utrecht. In de wijk Lombok liepen feestende supporters door de straten. Ook in Amersfoort was de feestvreugde groot. Daar werd wel een brandje gesticht bij de rotonde De Stier. De politie was aanwezig om alles in de gaten te houden.

Bekijk hier beelden vanuit Amsterdam, Brussel en Doha.

 

Bron: NOS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie