• dinsdag 21 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Regeringsdelegatie naar inauguratie president Lula da Silva

| suriname herald | Door: Redactie

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi zal op nieuwjaarsdag afreizen naar Brazilië. De delegatie zal in het zuiderbuurland de inauguratie van de verkozen president Luiz Inácio Lula da Silva bijwonen. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) noemt dit bezoek belangrijk, omdat Brazilië een van de grootste economieën ter wereld is, en eveneens van strategisch en eminent belang.

De BIBIS-minister noemt de bilaterale samenwerking goed. “En de politieke relatie herleeft,” zegt de bewindsman. “Wij werken nauw samen met Brazilië wanneer het gaat om ontwikkeling in Zuid- en Latijns-Amerika.” Naast een eerste contactmoment met het

nieuwe staatshoofd, zal president Santokhi ook informeel gesprekken voeren met andere aanwezige regeringsleiders en staatshoofden. Er worden regeringsleiders uit alle continenten verwacht.

Minister Ramdin zal ook van de gelegenheid gebruik maken om gesprekken te voeren met de nieuwe Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken. De bewindsman zal onder meer internationale en regionale ontwikkelingen en problemen bespreken met zijn gesprekspartner. Ook de bilaterale relatie, die volgens minister Ramdin er goed uitziet, zal aan de orde komen.

“We willen die uitbreiden. Zeker als het aankomt op het zakendoen met Brazilië op het gebied van olie en gas.” De minister zegt dat er in de afgelopen twee jaar gesprekken zijn gevoerd met Braziliaanse regeringsfunctionarissen. Dit in het kader van de strategische samenwerking tussen Suriname, Guyana en Brazilië.

“Het is de intentie van president Santokhi om zijn Braziliaanse ambtgenoot uit te nodigen om zo spoedig mogelijk een bezoek aan Suriname te brengen. Te zijner tijd zal president Santokhi ook een formeel bezoek aan Brazilië afleggen om te praten over uitbreiding van de relatie tussen beide landen.”


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie