• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

REGERING WEERLEGT GERUCHTEN OVER KOOPKRACHTVERSTERKING AAN ZICHZELF

| united news | Door: Redactie

Fotocompilatie: Minister van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsing.

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning ontkent geruchten over een vermeende koopkrachtversterking van 50 procent voor de regeringstop.

Deze beweringen, die de afgelopen weken de ronde deden, werden ook besproken in De Nationale Assemblee (DNA), waar Raghoebarsing transparantie belooft, indien het zover mocht komen.

Raghoebarsing verklaarde dat hij geen dergelijk besluit heeft goedgekeurd of zelfs maar onder ogen heeft gehad. Hij benadrukte dat indien er extra financiële voorzieningen zouden worden getroffen voor de president, vicepresident en ministers, dit op een open en transparante manier zou gebeuren.

“Er is geen enkele reden om daar geheimzinnig over

te doen,” zei de minister. “Het parlement zal daarover geïnformeerd worden zoals het hoort.”

De uitspraken van Raghoebarsing kwamen als reactie op beschuldigingen van NDP-parlementariër Stephan Tsang, die beweerde dat ministers maandelijks SRD 19 duizend extra zouden krijgen aan koopkrachtversterking, terwijl de vicepresident en president zelfs het dubbele zouden ontvangen. Tsang veroordeelde deze vermeende plannen als onrechtvaardig ten opzichte van de kwetsbare groepen in de samenleving, die slechts een fractie van dat bedrag zouden ontvangen.

Raghoebarsing bestempelde deze beweringen als ongegrond en verwees ze naar het rijk der fabelen. Hij benadrukte dat er geen enkel voorstel ter tafel is gekomen om een

dergelijk besluit te rechtvaardigen.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: KOOPKRACHTVERSTERKING WORDT VERHOOGD

 

 

| united news | Door: Redactie