• zaterdag 01 April 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

RAMADHIN: ‘GELUKKIG GEEN SPRAKE VAN ZIEKTEUITBRAAK IN NICKERIE’

| dagblad de west | Door: Redactie

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft afgelopen week gezegd dat hoewel de kwestie met betrekking tot de rattenplaag in Nickerie vrij ernstig is, er toch kan worden gesproken over een veilige situatie. De bewindsman zegt dat er geen uitbraak is geweest van de Ziekte van Weil. Hij zegt dat er voorzieningen zijn getroffen vanwege het ministerie het hoofd te bieden aan een eventuele uitbraak. De minister verklaart dat tot nog toe slechts twee vermoedelijke gevallen zijn genoteerd. “Er zijn op dit moment geen directe gevolgen voor de gezondheid van de Nickeriaanse populatie, maar het blijft uiteraard een gezondheidsdreiging”, aldus

Ramadhin.

Volgens de minister heeft onderzoek uitgewezen, dat de ratten zich dit jaar in en rondom de rijsvelden bevinden. Dit maakt dat zij geen direct gevaar vormen, gezien er zich geen mensen in deze gebieden bevinden. Ramadhin zegt dat de ratten zich het vorig jaar begaven naar plekken waar het onhygiënisch was.

Het ging volgens hem dan ook om plekken waar mensen zich bevonden. Hoewel de dieren zich volgens de minister bevinden in gebieden waar er zich momenteel geen mensen bevinden, zegt hij dat het wel degelijk een gevaar kan vormen voor de boeren die niet altijd goed gekleed in de velden gaan. “ Het is volgens hen niet altijd mogelijk aldaar een laars  te dragen”, stelt de minister.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie