• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PvdA'er stapt op als raadslid in Rotterdam na ophef over zijn 23 huizen

| snc.com | Door: Redactie

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Narsingh Balwantsingh stapt op. Aanleiding is de ophef over de 23 panden die de PvdA'er in de stad zelf en in de buurt van de stad bezit, meldt Rijnmond. Balwantsingh zegt meer tijd te willen hebben om de woningen op te knappen.

Uit onderzoek van de Rotterdamse socialistische jongerenorganisatie Revolutionaire Eenheid bleek eerder deze week dat "minstens 11 procent van de Rotterdamse raadsleden meer dan een miljoen euro aan vastgoed bezit". Het gaat om 5 van de 45 raadsleden.

Balwantsingh ontkende niet dat hij een van die raadsleden was. In een reactie gisteren zei hij: "Ik heb het netjes gemeld bij de griffie (van

de gemeente), maar van ons werd niet verlangd dat op te nemen in het overzicht van nevenfuncties."

Investering in pensioen

Het raadslid, ook bekend als media-ondernemer en freelance presentator bij de NTR en Rijnmond, zei de 23 panden (zelf spreekt hij niet van panden maar van "appartementen of adressen") de laatste jaren gekocht te hebben, als investering voor zijn pensioen.

Het nieuws kreeg snel een opmerkelijke wending toen de lokale omroep OPEN Rotterdam ontdekte dat in een van de 23 panden een Litouws gezin onder erbarmelijke omstandigheden woonde. "Aan de muur hangt een oude geiser zonder behuizing die bijna uit elkaar valt van ellende. In

de badkamer heeft zich een dikke laag zwarte schimmel op het plafond gevormd die je in de woonkamer al ruikt", aldus de lokale omroep.

Niet gezien voor aankoop

Ook dat ontkende Balwantsingh niet. Hij zei de panden vóór aankoop niet te hebben gezien. "Dat gaat via via en wordt extern beheerd", stelde hij. Hij ging ervan uit dat de panden bij aankoop leeg waren en was verrast dat er een gezin woonde. De Litouwers zijn inmiddels vertrokken.

Balwantsingh beperkt zich vandaag tot een schriftelijke verklaring over zijn opstappen. Hij is niet beschikbaar voor commentaar omdat hij opnames bijwoont van het tv-programma Flikken Maastricht.

Richard Moti, fractievoorzitter van de PvdA Rotterdam, twijfelt niet aan de integriteit van zijn fractiegenoot. "We kennen hem als een volksvertegenwoordiger met een goed moreel kompas en een groot sociaal hart. Zijn aftreden als raadslid kunnen wij alleen maar respecteren, zodat hij meer tijd heeft om zijn verantwoordelijkheid als goed verhuurder te kunnen invullen."


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie