• dinsdag 07 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PROJECT DIEPWATERHAVEN NICKERIE WORDT GELAUNCHED OP 21 NOVEMBER

| dagblad de west | Door: Redactie

De N.V. Havenbeheer Suriname en Phoenix Development Holding Company LLC (PDC), zijn een samenwerking aangegaan voor het bouwen van een diepwaterhaven in Nickerie. De onderhandelingen met de PDC om te komen tot dit punt, zijn ruim twee jaar geleden begonnen. Er zal in totaal 5,4 miljard US-dollar geïnvesteerd worden in dit project.

“De diepwaterhaven zal zeker komen, dat kan ik u verzekeren. We zijn zeker vanwege de afspraken die we hebben lopen, maar ook vanwege de investeringen en de voorbereidingen die al zijn gedaan”, zei de directeur van Havenbeheer, Andreas Talea, tegenover een lokaal medium.

Volgens Talea zal de diepwaterhaven positieve ontwikkelingen

met zich meebrengen, waarbij local content een belangrijke rol speelt. ‘’De samenwerkende partijen hebben bij dit project aan verschillende factoren aandacht geschonken, waaronder het milieuaspect, waarbij ook het Bigi Pan beschermd gebied in kaart is gebracht’’, aldus Talea.

Volgens Talea zal dit project diverse voordelen opleveren voor het district, maar nog meer voor ons land. “Voor wat betreft de havenfaciliteit, gaat het een soort bescherming vormen voor het inkomen van het zeewater. De haven zal zodanig gebouwd worden dat het zeewater geweerd wordt, zodat het niet verder het land inwast”, aldus Talea.

Gelet op het contract, zal de diepzeehaven na 25 jaar geheel in handen komen van de staat. Talea benadrukte dat er meerdere samenwerkingsverbanden met de PDC aangegaan zullen worden ten behoeve van de Surinaamse economie.

Talea zei dat er op 21 november samen met de betrokkende partijen een launch gehouden zal worden in Nickerie, waarbij er dieper zal worden ingegaan op de start voor het opzetten van dit project.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie