• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi: “Verdiencapaciteit van samenleving moet omhoog”

| cds | Door: Redactie

President Chandrikapersad Santokhi heeft aangegeven dat twee zaken van cruciaal belang zijn om de koers stabiel en binnen de perken te houden. “Een begroting welke redelijk in balans is. Onze uitgaven moeten voor het belangrijkste deel betaald worden met onze inkomsten en onze verdiencapaciteit als samenleving moet omhooggaan”, aldus de nuancering van het staatshoofd tijdens de regeringspersconferentie op maandag 28 november 2022.

De verdiencapaciteit van de Surinaamse economie moet volgens het staatshoofd in rap tempo worden opgevoerd. “De verhoging van overheidsinkomsten, verhoging van brandstoftarieven, btw-invoering en rente op de OMO-winsten zijn belangrijk”. Het staatshoofd heeft opgemerkt dat douanedienst onder facturering drastisch

zal moeten aanpakken. “De inning bij de belastingdienst moet geïntensiveerd worden.”

Het staatshoofd heeft aangeven dat de regering vorige week woensdag tijdens een regeringsraadvergadering breedvoerig heeft gediscussieerd met deskundigen. “Er zijn een aantal maatregelen besproken die mogelijk voor meer koersstabiliteit kunnen zorgen. Deze maatregelen zijn in een matrix vervat en bestaan uit maatregelen die onmiddellijk zullen ingaan of voortgezet zullen worden”, aldus het staatshoofd. De maatregelen zullen na de noodzakelijke voorbereidingen binnen een paar dagen worden ingevoerd.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| cds | Door: Redactie