• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi: ‘Regering heeft SDG’s integraal geïncorporeerd in het nationaal beleid’

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties de top voor de duurzame ontwikkelingsdoelen, bekend als de Sustainable Development Goals (SDG), toegesproken. Hij beklemtoonde dat Suriname zich, ondanks uitdagingen zowel mondiaal als nationaal, blijft inzetten voor de geest achter de overeengekomen SDG’s. 

Er wordt volgens de president als gevolg van meerdere crises een zware druk gelegd op de weerbaarheid van de samenleving. Beschikbare budgetten die voor regulier beleid bestemd zijn worden als gevolg hiervan voor andere prioriteiten ingezet. Dit gaat ten koste van de SDG’s. 

“De president beklemtoonde dat het opbouwen van veerkracht en het meenemen van

eenieder geen keuze is”

Hij is van mening dat vele landen met een grote bevolking juist als gevolg van de mondiale crises worden achtergelaten. “Desondanks gaan wij door”, stelt Santokhi. De regering heeft SDG’s integraal geïncorporeerd in het nationaal beleid. 

Daarnaast zijn de SDG-commissie en een SDG-platform opgericht en operationeel en geeft de regering prioriteit aan het verlenen van financiële steun aan kwetsbare groepen in onze samenleving, ook in afgelegen gebieden van het land. 

Suriname staat achter het thema van de top: ‘Een duurzame toekomst veiligstellen’. De president beklemtoonde dat het opbouwen van veerkracht en het meenemen van eenieder geen keuze is. Als

carbon negatief land is Suriname van mening dat het onze verantwoordelijkheid en plicht is om onze planeet te beschermen en ons steentje bij te dragen aan deze en toekomstige generaties. 

De inspanningen daartoe worden met hernieuwde energie voortgezet. De top komt op het moment dat de tweede helft van de deadline voor het verwezenlijken van de Agenda 2030 en de SDG begonnen is. De top staat aan het begin van een veelomvattende agenda van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| de ware tijd | Door: Redactie