• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi overlegt met Nickeriaanse jongeren

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi in gesprek met leden van de werkgroep ‘Jongeren in Ontwikkeling voor het district Nickerie'.

President Chan Santokhi heeft zondag bij een vergadering met de presidentiële werkgroep ‘Jongeren in Ontwikkeling voor het district Nickerie’, gesproken over onder andere de lopende projecten. Bij de meeting op het districtscommissariaat waren minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan en LVV-directeur Jitendra Kalloe aanwezig.

De voorzitter van de werkgroep Rajiv Ramadhin, meent dat in samenwerking met de politie tal van problemen zijn opgelost, zoals schoolgeweld en alcoholgebruik op school. Hij ging in op het Hazard bouwkavelproject en

de aanpak van de kunstgrasmat van het voetbalveld op het Volksplein. De geregistreerde jongeren willen volgens hem weten wanneer het bouwkavelproject van start gaat.

Santokhi heeft de werkgroep opdracht gegeven om inspecties uit te voeren op de scholen en een verslag op te stellen over de benodigde renovaties aan gebouwen en meubilair. Hij accentueerde dat er landelijk geld beschikbaar is gesteld voor de renovatie van scholen en dat elk project een specifiek projectteam in Nickerie moet hebben dat samenwerkt met teams in Paramaribo.

De werkgroep richt zich op het aanpakken van problemen en mogelijkheden voor jongeren in het district, zoals agrarische studiemogelijkheden.

Daarnaast moet de werkgroep advies geven over een integrale aanpak van duurzame oplossingen voor jongeren in Nickerie, schrijft de Communicatiedienst Suriname

| starnieuws | Door: Redactie