• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President kondigt nieuwe korpschef aan

| snc.com | Door: Redactie

President Chan Santokhi heeft aangekondigd dat er spoedig een nieuwe korpschef komt. Het staatshoofd zei maandag tijdens zijn spreekbeurt in de eerste ronde van de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) dat de benoeming van de nieuwe politiechef binnenkort een feit zal zijn.

Bron: keynews

Hij deelde het parlement mee dat het traject van het versterken van de korpsleiding en het benoemen van een korpschef al is ingezet. Er zijn ook al kandidaten in beeld gebracht. Een selectieteam, dat zich over dit proces buigt, heeft al  gesprekken gevoerd met de kandidaten.

President Santokhi bracht het voorgaande in De Nationale Assemblee (DNA) aan de orde bij

het toelichten van de maatregelen over de veiligheidssituatie in Suriname. Hij benadrukte, net als in zijn Jaarrede op 29 september,  dat de veiligheid en de rechtshandhaving hoge prioriteit genieten bij de regering.

Het staatshoofd zegt dat via het ministerie van Openbare Werken (OW) ook het traject is ingezet voor aanschaf van het noodzakelijke materiële equipment zoals voertuigen voor het politiekorps.

President Santokhi had in februari 2022 een interim-managementteam voor het politiekorps benoemd, waarbij Ruben Kensen werd aangesteld als waarnemend korpschef, ondersteund door Stanley Changoer (plaatsvervangend korpschef), Bryan Isaacs (directeur Operaties) en Rishi Akkal (directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer). Het team werd ook belast

met de reorganisatie van het politieapparaat


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie