• woensdag 22 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PRESIDENT CARIBISCHE ONTWIKKELINGSBANK PER DIRECT MET ONTSLAG

| united news | Door: Redactie

Foto: President van de Caribische Ontwikkelingsbank (CDB) Hyginus Gene Leon.

President van de Caribische Ontwikkelingsbank (CDB) Hyginus Gene Leon, heeft dinsdag per direct ontslag genomen.

Hij is niet langer werkzaam bij de regionale financiële instelling na enige tijd in opspraak te zijn geweest over zaken die nooit publiekelijk zijn gemaakt door de CDB. Suriname is ook lid van de CDB, en via de Centrale Bank van Suriname (CBvS) lid van het bestuur.

In januari werd bekendgemaakt dat Leon met verlof was gestuurd tot april van dit jaar, terwijl “een lopend administratief proces” werd voortgezet bij de belangrijkste financiële instelling van de regio.

Volgens een

brief van drie pagina’s die door zijn advocaten naar de bank is gestuurd, is Leon van mening dat “hij nooit eerlijk behandeld zal worden” nadat hij in januari met verlof was gestuurd.

“Onze cliënt heeft daarom de uiterst moeilijke beslissing genomen om zijn gekozen positie als president van de Bank met onmiddellijke ingang neer te leggen”.

De advocaten hebben de regionale financiële instelling tot 4 mei de tijd gegeven “om een ​​vriendschappelijke scheiding te onderhandelen”, waarbij ze ook aangeven dat hun correspondentie moet worden beschouwd “als de pre-actieprotocolbrief van onze cliënt” met betrekking tot de hele situatie.

De advocaten zeiden dat naar hun

mening het verloop van het onderzoek “onconventioneel is, geen due process volgt en niet voldoet aan de beste praktijken zoals weerspiegeld in de meer gevestigde Multilaterale Ontwikkelingsbanken.

UNITEDNEWS

 

| united news | Door: Redactie