• woensdag 27 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

POLITIEKE TEGENSTELLINGEN VHP EN NPS WORDT UITGEVOCHTEN IN HUIS VAN HET VOLK

| united news | Door: Redactie

Foto: De DNA leden Reshma Mangre  van de VHP en Ivanildo Plein van de NPS.

De politieke atmosfeer tussen de politieke partijen NPS en VHP blijft gespannen door recente gebeurtenissen op het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Een conflict is ontstaan rond vermeende corruptiepraktijken met betrekking tot het schoolbusvervoer, en dit heeft geleid tot een uitwisseling van beschuldigingen tussen de twee partijen. Het geschil heeft zich nu verplaatst naar De Nationale Assemblee (DNA), waar het verheven werd tot last voor de samenleving en in verband wordt gebracht met de onderwijscrisis in het land.

Zo vond er tijdens de laatste DNA-vergadering een verbale uitwisseling

plaats tussen Reshma Mangre (VHP) en Ivanildo Plein (NPS). Mangre ging in op de ontheffing van de directeur van het Beroepsonderwijs en beweerde dat de financiële middelen op het betreffende bureau niet conform de comptabele regels zijn gebruikt. Ze stelde de vraag of deze beweringen waar waren en dreigde naar justitie te stappen.

Plein riep haar op om, indien ze over bewijs beschikte, deze informatie te delen met de rest van DNA en vervolgens daadwerkelijk te stappen richting het Openbaar Ministerie.

Hij adviseerde haar niet te schermen met valse beschuldigingen en concrete acties te ondernemen als er daadwerkelijk sprake is van onregelmatigheden. “Steeds gebakken lucht happen gaat niet door de beugel”, beet hij Mangre toe. Zij verdedigde zich door op te merken dat ze slechts een vraag had gesteld aan onderwijsminister Henry Ori.

De onenigheid tussen de twee voormalige coalitiepartners begon na het vertrek van de NPS uit de coalitie eerder dit jaar. De partij beweert nu dat zij het doelwit is geworden van politiek gemotiveerde aanvallen.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie