• donderdag 20 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Politie van Waldeck houdt verdachte pluimveedief (24) aan – Kompaan wordt opgespoord

| dagblad suriname | Door: Redactie

De politie van het bureau Waldeck, Nickerie, heeft woensdag 8 mei de pluimveedief W.R. (24), die woonachtig is in de omgeving van de Arnold Julenweg, in de Djakartaweg in de boeien geslagen.

De man wordt ervan verdacht samen met zijn voortvluchtige kompaan R.A. (35) een reeks pluimvee diefstallen in het ressort Waldeck te hebben gepleegd. De benadeelde deed diezelfde dag aangifte van diefstal van twee woerden uit haar kippenren, tegen deze twee verdachten. Volgens de vrouw zag zij op haar camerabeelden dat het tweetal bij haar kippenren was en ging meteen naar haar ren. Bij het zien van de vrouw sloegen

de twee verdachten op de vlucht. 

De aangeefster zag de verdachte R.A. later op de dag in de Nabidjan Sardhastraat met in zijn bezit een witte jutezak. Toen hij de vrouw zag, zette hij het op een lopen en liet de zak met daarin twee woerden achter. Naderhand bleken het de twee woerden te zijn die uit de kippenren van de vrouw waren weggenomen.

Even later werden de verdachten R.A. en W.R. weer door buurtbewoners in de omgeving van de Djakartaweg gezien, die het tweetal achterna gingen. Ook een agent, die in de buurt woont en op de hoogte was van de

situatie, stelde een onderzoek in en zag dat buurtbewoners de verdachte op een leegstaand perceel aan de Djakartaweg hadden omsingeld. 

Maar, de verdachte R.A. had weer kans gezien om te ontsnappen. De agent sommeerde W.R. tot stoppen, maar hij viel de agent met een scherp voorwerp aan, waardoor de politieman genoodzaakt was vuurwapengeweld aan te wenden. 

De verdachte W.R. is daarbij in eeb been geraakt. W.R. werd voor medische behandeling afgevoerd naar het Mungra Medisch Centrum (MMC) en ligt daar onder politiebewaking.

Hij is voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van zijn kompaan R.A. wordt gewerkt.

| dagblad suriname | Door: Redactie