• donderdag 13 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Personeel ABS klopt aan bij Brunswijk

| suriname herald | Door: Redactie

Personeelsleden van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft woensdag in een petitie aandacht gevraagd van vicepresident Ronnie Brunswijk voor hun problemen. Het personeel heeft eerder acties gevoerd omdat zij niet in aanmerking is gekomen voor de 25 procent loonsverhoging die ambtenaren wel hebben gehad. De groep kan zich niet terugvinden in deze zienswijze en heeft keer op keer aan de bel getrokken waarbij er zelf acties zijn gevoerd.

De groep is naar het Kabinet van de Vicepresident getogen en heeft een petitie ingediend bij de vicepresident. In de petitie heeft de groep wederom de 25 procent loonsverhoging als eis

gesteld.

Na de groep ABS’ers te hebben aangehoord gaf Brunswijk aan dat de 25 procent loonverhoging op agenda van de Raad van Ministers staat om goedgekeurd te worden. Het personeel wilde weten hoelang het zal duren alvorens ze iets zal merken. De vicepresident gaf de garantie dat hij alles eraan zal doen om dit gedaan te krijgen.

Het probleem ligt volgens Brunswijk meer bij de autorisatie die gegeven moet worden. Hij legt uit dat hetzelfde nu gaande is met de medewerkers van het Marwina Ziekenhuis in Albina die al ruim twee maanden geen gelden hebben ontvangen.

Er is ook goedkeuring gegeven voor het

vrijmaken van de financiële middelen voor het Marwina Ziekenhuis, maar de autorisatie voor het daadwerkelijk beschikbaar stellen van de financiële middelen is blijft uit, leg de vicepresident uit.

Bij hem gaat het niet op dat mensen zelf op de twaalfde van de maand nog geen salaris hebben gehad terwijl ze verplichtingen hebben. De vicepresident zegt de frustratie van de mensen te begrijpen en zal er alles aan doen om dit soort zaken te blijven aanpakken.

De bureaucratie binnen het overheidssysteem zorgt voor veel vertragingen. Volgens Brunswijk zal daarnaar gekeken moeten worden omdat het niet zo kan zijn dat processen zolang moeten duren terwijl mensen het moeilijk hebben.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie