• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Percelen en wegen in Winti Wai en Pontbuiten blijven binnenkort droog

| snc.com | Door: Redactie

Op dinsdag 29 november 2022 heeft president Santokhi het project ‘Ontwatering en Rehabilitatie wegen in Winti Wai en Pontbuiten’ gelanceerd. 
Het derde project van de werkgroep “Ontwikkeling Winti Wai en Pontbuiten” die vijf maanden geleden werd geïnstalleerd. 

Gezien de klimaatverandering heden ten dage is het moeilijk te peilen wanneer de droge tijd of de regentijd aankomt. Doordat we de laatste tijd veel regenbuien hebben gehad, zijn vele gebieden van het land onder water komen te liggen.

Hiervoor was er door de regering Srd 100 miljoen uitgetrokken voor acute gevallen. Het onderwater lopen van gebieden is echter niet alleen te wijten aan de

klimaatverandering, maar ook aan het onderhoud van gebieden. Om dit probleem op te lossen, is de werkgroep vandaag gestart met de aanpak van de waterhuishouding en de weginfrastructuur. 

Er zal gewerkt worden aan het verhogen van de wegen zodat erven en percelen droog zullen blijven bij extreme neerslag. De president riep in zijn toespraak de ondernemers van de buurt op om een bijdrage te leveren zodat dit een complete PPP-samenwerking kan worden. Hij kijkt uit naar de andere voorstellen om het sociaal beleid verder te kunnen uitvoeren.

Percelen en wegen in Winti Wai en Pontbuiten blijven binnenkort droog

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie