• zondag 27 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Participatie Suriname, als voorzitterschap Caricom, succesvol aan G20- top-Summit

| snc.com | Door: Redactie

Op 15 en 16 november 2022 is in Bali de G20-top-Summit gehouden, waar President Chandrikapersad Santokhi als voorzitter van de Caricom was uitgenodigd. Echter heeft hij zich vanwege binnenlandse omstandigheden, na overleg met het CARICOM- secretariaat, laten vertegenwoordigen door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationaal Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).  

De bewindsman heeft de toespraken op het stuk van voedselveiligheid en energiezekerheid en gezondheidsarchitectuur tijdens de G20-top op een waardige wijze overgebracht namens president Santokhi als Caricom-voorzitter. 

De bewindsman heeft gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om naast de formele ontmoetingen ook bilaterale gesprekken te voeren met bevriende naties en

internationale organisaties. Er zijn gesprekken geweest met onder andere Zuid-Korea, Canada, VS, India, Brazilië, Argentinië en Mexico. Daarnaast is gesproken met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank, de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Wereldhandelsorganisatie (WTO). 

Ook heeft hij verschillende wereldleiders ontmoet, waaronder president Joe Biden van de Verenigde Staten, minister-president Narendre Modi van India, premier Rishi Sunak van Engeland, minister-president Rutte van Nederland, president Emmanuel Macron van Frankrijk en uiteraard de gastheer, president Joko Widodo. 

Als land moeten wij trots zijn een succesvolle en noodzakelijke participatie aan de G20-top-Summit, waarbij het enorm belangrijk is dat landen als Suriname, hetzij door vertegenwoordiging, een gelegenheid hebben om een visie uit te dragen en van de gelegenheid gebruik kunnen maken om contacten te leggen met als resultaat intensivering van de buitenlandse relaties.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie