• donderdag 28 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OWMCP arbeider verdacht van verduistering 3000 liter benzine

| suriname herald | Door: Redactie

Op 17 augustus verscheen Stefano B., een arbeider van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWMCP), voor de rechter op verdenking van het verduisteren van zo’n 3000 liter benzine. In de maand april werden op verschillende dagen meldingen gemaakt van benzineverduistering. Stefano was de hoofdverantwoordelijke bij het Wakay pompgemaal.

Tijdens inspectiewerkzaamheden ontdekte de aangever blikken met benzine. Stefano kon echter niet adequaat verklaren waarom deze op het terrein lagen, gezien er twee brandstoftanks beschikbaar waren voor het bijvullen. 

De kranen van deze tanks zijn vergrendeld met kettingen en een slot, waarvan de sleutels bij de aangever bleven. Ook de deksels van de

tanks zijn vergrendeld met kettingen en een slot. Stefano had echter een van de sleutels. Bij controle bleek een van de kranen toch geopend te kunnen worden doordat de ketting losjes was bevestigd.

Op 18 mei werd Stefano door de politie aangehouden. Hij ontkende de verduistering van de benzine en beschuldigde juist zijn collega’s van benzineverduistering. Ook tijdens de rechtszitting beweerde de verdachte niets te weten van de verdwenen benzine en stelde dat hij twee maanden ten onrechte vastzat. 

Dit leidde tot uitstel van de zaak naar 20 oktober voor het horen van de aangever. Stefano, die inmiddels op vrije voeten is, kreeg te horen dat hij aanwezig moet zijn.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie