• woensdag 21 February 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OWC geeft landsdienaren ‘laatste kans’ middels ingebrekestelling

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Landsdienaren van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) die zich tussen 1 oktober 2022 en 28 februari 2023 niet hebben opgegeven tijdens de verplichte landsdienarenregistratie worden middels een brief in gebreke gesteld. Dat schrijft Natasia Bennanon, directeur Administratief en Technisch Beheer op het ministerie, woensdag in een circulaire.

Door de ingebrekestelling krijgt de groep alsnog de kans zich te verweren. Bij een gedegen verweer worden deze landsdienaren in de gelegenheid gesteld zich alsnog te registreren.

“Hierdoor zal de maatregel van salarisblokkade voorkomen kunnen worden”, wordt onderstreept. De ingebrekestelling kan van 13 tot en met 17 november worden opgehaald op

de OWC-afdeling Documentatie en Informatieverzorging.

In een interview met de Ware Tijd had president Santokhi eerder gesteld dat ongeveer duizend mensen die op de betaalrol van de overheid staan zich niet hadden geregistreerd. Van deze groep zal het salaris worden geblokkeerd, gevolgd door afvloeiing.

Stopzetting van het salaris van deze ambtenaren is één van de voorwaarden bij de eerstkomende evaluatie van IMF-programma. Uiterlijk eind deze maand zal hiertoe een staatsbesluit uitgaan of andersoortig uitvoeringsbesluit moeten zijn genomen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| de ware tijd | Door: Redactie