• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OW en UNASDG tekenen SDG-samenwerkingsovereenkomst

| suriname herald | Door: Redactie

Op 11 september 2023 hebben het ministerie van Openbare Werken (OW) en de United Nations Alliance for Sustainable Development Goals (UNASDG) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De UNASDG zet zich in voor de implementatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) en richt zich specifiek op gebieden als milieu- en afvalbeheer, infrastructurele projecten, innovatieve technologieën, waterbeheer en gezondheid voor het OW.

De samenwerking kwam tot stand met bemiddeling van Avantu Water Suriname, een gespecialiseerd bedrijf in waterzuiveringstechnologie. In januari 2023 benaderde Avantu Water Suriname het OW voor gezamenlijke projecten. Voor de financiering van deze projecten werd contact gelegd met de UNASDG, wat uiteindelijk resulteerde in

de samenwerking tussen deze organisatie en het ministerie van OW.

Bij de uitvoering van de projecten ter ondersteuning van de SDG’s zal de UNASDG ook na afloop helpen bij het monitoren ervan. Er zijn verschillende financieringsmodellen beschikbaar voor het verwezenlijken van SDG-projecten, waaronder subsidies en investeringen onder marktconforme voorwaarden. 

Onlangs is de UNASDG ook een samenwerking aangegaan met UN-Habitat voor de realisatie van SDG 11, gericht op het bouwen van duurzame en veerkrachtige steden. Aangezien het ministerie van OW zich ook inzet voor zulke steden, biedt dit een kans waar het departement gebruik van kan maken.


Abonneer op ons youtube
kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie