• woensdag 27 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ORKAAN LEE NADERT DE V.S. DIT WEEKEND

| united news | Door: Redactie

Orkaan Lee, die als een grote categorie 3 storm door de Atlantische Oceaan kruipt, zal deze week langzaam naar het noorden draaien en parallel aan het oosten van de Verenigde Staten trekken.

Dinsdag om 10 uur ET bevond Lee zich ongeveer 555 mijl ten zuiden van Bermuda en bewoog zich met een snelheid van 6 km/u met een maximale aanhoudende windkracht van 115 km/u, volgens het National Hurricane Center. “Er wordt een langzame verzwakking voorspeld in de komende 48 uur, maar Lee zal naar verwachting een grote en krachtige orkaan blijven,” waarschuwde het National Hurricane Center.

De meest recente baan laat zien dat

Lee naar het noorden zal trekken en vrijdagochtend zeer dicht langs Bermuda zal trekken, wat enorme golven, vlagerige wind en wat regen naar het Britse eilandgebied zal brengen. Dinsdagochtend werd een tropische storm voor Bermuda afgekondigd.

Tegen zaterdagochtend zal Lee nauwelijks nog een orkaan zijn als hij parallel aan de oostkust trekt en grote golven verspreidt van de kust van Jersey tot Maine. Op zaterdagavond begint Lee New England te naderen, wat windstoten en regen met zich mee kan brengen.

Gevaarlijke stromingen, ruwe branding, enorme golven en stranderosie zullen de hele week en tot in het weekend mogelijk zijn voor de oostkust.

Het noordelijke Caribische gebied, de Bahama’s, Florida en de Carolina’s werden dinsdagochtend al getroffen door grote golven. De golven zullen tegen woensdagochtend New Jersey en Long Island bereiken. Amerikaanse en Europese spaghettimodellen zijn het momenteel niet eens over waar Lee aan land zal komen.

Het Europese model voorspelt een landfall ergens langs de kust van Maine in het weekend, met veel wind en regen voor Portland, Boston en de kust van New England. Het Amerikaanse model verwacht dat Lee zondagochtend in Nova Scotia aan land komt, met minder wind en regen voor de kust van New England.

REGIO


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie