• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Opvoeders in Nickerie krijgen steun in versterken ouder-kind relaties

| dagblad suriname | Door: Redactie

In een inzet om de band tussen ouders/verzorgers en kinderen te versterken, is recentelijk in het district Nickerie een ambitieuze project gelanceerd. Dit initiatief in samenwerking met de UNICEF en lokale deskundige heeft tot doel om opvoeders uit alle vijf ressorten in het district te trainen in essentiële opvoedingsvaardigheden, onder andere effectief grenzen stellen, omgaan met wangedrag en bevorderen van positief gedrag, en het verbeteren van communicatie.

Met de steun van lokale autoriteiten en gemeenschap leiders, belooft het project een verschil te maken in het leven van gezinnen door hen de tools te bieden om gezonde, liefdevolle en ondersteunende omgevingen te

creëren voor de ontwikkeling van hun kinderen.

Opvoeden is een van de meest veeleisende en lonende taken die we hebben als ouders en verzorgers. Met dit project willen de initiatiefnemers  niet alleen de opvoeders ondersteunen, maar ook de algehele gezinsdynamiek verbeteren en de veerkracht van de gemeenschap vergroten.

De trainingen zullen een breed scala aan onderwerpen omvatten, variërend van het belang van spelen en positieve bekrachtiging tot het effectief omgaan met uitdagingen zoals wangedrag. Door middel van interactieve sessies zullen opvoeders worden uitgerust met praktische strategieën en hulpmiddelen die direct kunnen worden toegepast in hun dagelijkse interacties met hun kinderen. 

Volgens Simone Goodett

(psychologe) zullen zo’n 500 opvoeders binnen de verschillende ressorten van het district in de gelegenheid worden gesteld om deze trainingen te volgen.

Door opvoeders te empoweren, wordt met dit project geïnvesteerd in de bouwstenen van de samenleving.

| dagblad suriname | Door: Redactie