• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OPVALLEND: STEEDS MEER CUBANEN MET VALSE PASPOORTEN AANGEHOUDEN

| united news | Door: Redactie

De afgelopen twee weken zijn er steeds meer Cubanen uit Suriname aangehouden die met valse paspoorten zijn afgereisd naar Panama. Hun eindbestemming is bijna altijd om in Midden-Amerika aan te komen. De afgelopen dagen zijn er drie personen aangehouden op de Tocumen Airport.

Vorige week zaterdag is er een man gearresteerd door Nationale Migratiedienst. Het is onduidelijk hoe hij de Tocumen met frauduleuze documenten heeft kunnen bereiken. Hij is vanuit de JAP Airport vertrokken.

Bij aankomst in Panama viel hij al gauw door de mand. De Panamese autoriteiten hebben verklaard dat de 42-jarige reiziger, op doorreis was naar Nicaragua met een gestolen

Mexicaanse paspoort waaraan er is geknoeid.

Afgelopen zaterdag was het wederom raak.

Er zijn toen twee personen aangehouden met twee valse Spaanse paspoorten. Toen zij hiermee geconfronteerd werden door de Migratiedienst van Panama, legden zij zonder moeite een volmondige bekentenis af. De mensen zijn in verzekering gesteld om het rechtsproces te doorgelopen. Ook zij reisden vanuit Suriname naar Panama. De eindbestemming was Mexico.

Het is niet uitgesloten dat er een bende in Suriname opereert die die de documenten verstrekken aan Cubanen die Suriname als hub gebruiken om in de VS en landen in Midden-Amerika te komen.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie