• donderdag 13 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ook Hew A Kee in fraudeaffaire Surinaamse Postspaarbank aangehouden

| suriname herald | Door: Redactie

Gardelito Hew A Kee, voormalig voorzitter van e-Government, ex-president-commissaris van Telesur, ex-adviseur van de voormalige president en niet-residerende ambassadeur, is vandaag tijdens het gerechtelijk vooronderzoek (gvo) aangehouden door de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte, fraude en handelen in strijd met de Anticorruptiewet.

Eerder was hij al verhoord door het Justitieel Interventie Team (JIT) over de storting van 356.156 euro, die hij onrechtmatig had ontvangen van de rekening van Investment Partners N.V. Bij het onderzoek naar malversaties bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) zijn ook de voormalige SPSB-directeur, Ginmardo Kromosoeto en Bryan Jurgens aangehouden. 

Tijdens het

gerechtelijk vooronderzoek van vandaag werd ook Hew A Kee opgeroepen. Hij werd in het belang van het onderzoek aangehouden door de rechter-commissaris, omdat er vermoedens zijn dat hij zich samen met de eerder aangehouden verdachten schuldig heeft gemaakt aan fraude.

Derek Ramsamooj, een opiniepeiler, werd in oktober 2020 gearresteerd in verband met de fraudezaak bij de SPSB. In december van dat jaar dreigde hij in hongerstaking te gaan omdat hij beweerde niet op de hoogte te zijn van de reden voor zijn arrestatie.

Hij werd tijdelijk vrijgelaten op verzoek, maar mocht Suriname niet verlaten en zijn paspoort was in beslag genomen door

het Openbaar Ministerie. Ramsamooj zou opiniepeilingen hebben uitgevoerd voor de NDP en werd daarvoor betaald door de SPSB. Hij ontkende deze beschuldigingen. 

Na bijna drie jaar zijn er weer arrestaties verricht in deze zaak. Kromosoeto en Hew A Kee worden bijgestaan door advocaat Murvin Dubois en Jurgens door Raoul Lobo. Het gerechtelijk vooronderzoek wordt voortgezet.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie