• maandag 27 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ontslag Hellings bij EBS wordt niet teruggedraaid; directie wint kortgeding tegen bond

| waterkant | Door: Redactie

Leo Brunswijk, directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft dinsdagmiddag een persconferentie gehouden naar aanleiding van de actie die gevoerd wordt door de bond bij de EBS; de Ogane Werknemersorganisatie Suriname (OWOS).

Tijdens een ALV gisteren werd door de bond besloten om onmiddellijk het werk landelijk neer te leggen. Deze actie volgde na het besluit van de directie om bondsvoorzitter Marciano Hellings op staande voet te ontslaan.

Brunswijk ging op de persconferentie in op het ontslag en gaf aan dat er geen probleem is tussen de directie en de OWOS, maar dat het gaat om één werknemer (Hellings/red.) die ontslag heeft

gekregen.

Hellings is volgens de EBS directeur ontslagen voor het overtreden van gedragsregels die door alle werknemers nageleefd dienen te worden. Hij zou directieleden Leo Brunswijk en Marcel Kenneth Eindhoven flink hebben beledigd.

Hellings heeft dit ook publiekelijk toegegeven en daarbij zijn excuses aangeboden, zoals in onderstaand bericht te lezen is:

Zijn excuus is volgens Brunswijk echter geen reden om zijn ontslag ontslag terug te draaien. “Sorry na wan wortu sa mi no sabi. Je komt me publiekelijk doodmaken en daarna kom je sorry zeggen”, aldus Brunswijk.

Hij benadrukte weet dat er geen geschil is tussen de bond en directie. “Dus ik weet niet

waarom de leden in staking zijn. Het gaat om een persoonlijke zaak tussen Hellings en de EBS. Hellings moet dan naar de arbeidsinspectie of rechter gaan, als hij niet eens is met het ontslag”, aldus de EBS directeur.

De EBS-directie stapte zelf wel naar de rechter en spande een kort geding aan tegen de OWOS. De rechter stelde de directie in het gelijk en bepaalde dat alle werknemers binnen een half uur na betekening van het vonnis, de werkzaamheden volgens rooster moeten hervatten.

 

| waterkant | Door: Redactie