• donderdag 13 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Maikel Winter. Foto: BIC Coronie

Ondanks vertrek uit coalitie: dc Winter blijft werken voor samenleving

| suriname herald | Door: Redactie

Districtscommissaris Maikel Winter van Coronie functioneert normaal als burgervader voor het district ondanks het feit dat zijn partij, de NPS, geen deel meer uitmaakt van de coalitie. In het programma ABC Actueel zegt de burgervader dat hij op de eerste plaats Surinamer is en zich niet als zodanig te focussen op partijbelang. Belangrijk voor hem is, dat Coronie tot bloei wordt gebracht.

Winter is in 2020 door de NPS voorgedragen om leiding te geven aan het kokosdistrict. “Ik ben een Surinamer. Ik ben geen NPS’er, VHP’er of NDP’er. Als er een beroep op mij wordt gedaan om de Surinaamse bevolking te helpen dan

sta ik daarvoor”, aldus Winter. 

De dc zegt niet de enige NPS’er te zijn die nog vanwege zijn werk deel uitmaakt van de coalitie. Zolang hij een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van Coronie denkt hij niet dat de NPS eruit is gestapt. De focus voor Winter is op het district. Op de vraag of hij wordt geconfronteerd met politieke uitdagingen, antwoord de burgervader ontkennend. 

Op 15 februari van dit jaar stapte de groene partij uit de coalitie vanwege ontevredenheid over de gang van zaken bij de besluitvorming. De NPS is niet tevreden over haar rol en functioneren binnen de coalitie.

“Wat we nu meemaken is niet eerder gekend”, werd benadrukt op een persconferentie. 

NPS-voorzitter Gregory Rusland wees erop dat er in de afgelopen twee jaar meerdere besluiten zijn genomen zonder dat hij als coalitiepartner daarvan op de hoogte was. Dat is volgens hem de voornaamste reden geweest om een stap terug te doen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie