• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OM INFORMEERT SAMENLEVING OVER VERSCHILLENDE PROJECTEN

| dagblad de west | Door: Redactie

Het Openbaar Ministerie (OM) wenst te werken aan een betere communicatie naar de samenleving toe, en heeft derhalve gisteren een kennismakingsbijeenkomst gehouden voor de pers. De waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh, deelde mee, dat het OM niet alleen meer toegankelijker wil zijn voor de media, maar ook voor de samenleving. Tijdens de bijeenkomst werd de pers geïnformeerd over de verschillende projecten waar het OM mee bezig is en wat de verschillende afdelingen van het OM doen. Het OM heeft nu een eigen Facebookpagina waar de gemeenschap terecht kan voor informatie. De nieuwe website van het OM werd eveneens gelanceerd.

Substituut-officier van justitie

bij het OM, Sudesh Sewgobind, gaf aan dat het OM vanaf 1 oktober tot heden, 51 processen-verbaal heeft gehad van personen die zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs, deelnamen aan het verkeer. Aan deze personen is een boete van SRD 7500 opgelegd. Echter, geen van de personen heeft tot nog toe de boete betaald.

Sewgobind gaf aan dat, indien niet betaald wordt, men een celstraf van 30 weken riskeert. Om de zaak buiten proces af te wikkelen, is er volgens Sewgobind een sms-bericht gestuurd naar de personen om hun boete als nog te betalen. ‘’Dan nog is men niet verschenen‘’, zegt Sewgobind.

Hij gaf aan, dat deze zaken door het OM klaar worden gemaakt, om voorgelegd te worden aan de kantonrechter. Indien alles op schema is, zal dit in januari geschieden. Sewgobind: ‘’Het worden snelrechtzittingen die in één zitting afgewikkeld kunnen worden, waarbij het OM SRD 7500 zal vorderen. De rechter zal dan een vonnis uitspreken, die vervolgens aan de verdachte betekend wordt. Indien de verdachte geen uitvoering geeft aan het vonnis, wordt het uitgevoerd. Betaalt men dat niet, dan gaat men 30 weken zitten.‘’

Het rijden zonder een rijbewijs is volgens Sewgobind geen overtreding meer, maar een misdrijf. Dit is opgenomen in de Rijwet van maart 2022. Op dit misdrijf kan een maximale geldboete van SRD 25.000 worden opgelegd.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie