• woensdag 29 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Noorwegen helpt Guyana met US$ 83 miljoen solar farms

| sun.sr | Door: Redactie

Guyana zal binnenkort zijn capaciteit voor hernieuwbare energie uitbreiden door de bouw van acht grootschalige zonneparken nu de Inter-American Development Bank (IDB) het gebruik van US$ 83 miljoen uit Noorwegen heeft goedgekeurd. Guyana krijgt dit bedrag van Noorwegen voor het in tact houden van haar regenwouden via Guyana REDD+ Investment Fund (GRIF). De IDB is de bewaarder van de GRIF en moet als zodanig goedkeuring verlenen voor het gebruik van de fondsen. De Guyanese regering wil het gebruik van hernieuwbare energie steeds vergroten, wat ook milieuvriendelijker is. De IDB heeft op basis daarvan dit project goedgekeurd. De geplande investering staat bekend als het Guyana Utility Scale Solar Photovoltaic Program (GUYSOL).

Een persbericht van de IDB, uitgegeven op vrijdag, verklaarde dat GUYSOL zal investeren in acht fotovoltaïsche zonne-energieprojecten op nutsschaal van in totaal 33 miljoen megawattpiek (MWp) met bijbehorende 34 megawattuur (MWh) energieopslagsystemen, verdeeld over drie gebieden in de land. Met een uitsplitsing van de stroomverdeling zei de IDB dat 10 MWp zal worden geïnvesteerd in een project in het Berbice-gebied, een 8 MWp-project in het Essequibo-systeem met een minimum van 12 MWh batterijopslag en een 15 MWp-installatie aangesloten op het Linden-systeem met een minimum van 22MWh batterij opslag.

De acht projecten zullen bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van kooldioxide, die wordt geproduceerd door de verbranding van zware brandstoffen zoals diesel die wordt gebruikt door de Guyana Power and Light (GPL). Ze zullen naar verwachting ook de kosten voor het opwekken van elektriciteit verlagen en een substantiële overgang naar stroomopwekking op basis van meer hernieuwbare energiebronnen ondersteunen. Dit past in het plan van de regering om aan de groeiende vraag naar energie van Guyana te voldoen door te investeren in aardgas en een combinatie van wind-, zonne- en waterkracht.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie