• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nog steeds doden in Suriname wegens coronavirus

| snc.com | Door: Redactie

Het coronavirus is nog steeds niet verdwenen uit de Surinaamse samenleving. Er sterven nog steeds mensen. “ We hebben recent, in augustus en september, doden genoteerd”, zegt directeur Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid.

De directeur geeft aan dat er nog steeds besmettingen genoteerd worden. Het gaat echter wel om heel lage aantallen. Ook sterven er mensen aan de gevolgen van de symptomen, die ontstaan door besmetting van dit virus, maar het aantal is weinig. “In augustus hadden we drie doden, terwijl in september er twee doden werden genoteerd.”

Hij kon niet vertellen of de mensen, die overleden zijn in de afgelopen twee

maanden, gevaccineerd waren. Personen die niet gevaccineerd zijn en onderliggende klachten hebben, vooral longklachten, lopen een groter risico om dood te gaan. “Als je gevaccineerd bent, maar als je gezondheid fragiel is, kan zelfs een kleine infectie jouw uit balans brengen.” Gajadhar Sukul raadt de mensen vooral aan om te blijven sporten en gezond te eten.

Er zijn weinig mensen, die ziek raken, maar de samenleving en het ministerie moeten alert blijven en Gajadhar Sukul raadt de burgers aan, die nog niet gevaccineerd zijn, om alsnog het prikje te nemen. De vaccinatiegraad is in de afgelopen periode niet veel veranderd noch gestegen. Volgens hem zijn er nog voldoende vaccins beschikbaar. “Er zijn nog Sinopharm vaccins beschikbaar en binnenkort krijgt het ministerie enkele donaties van Pfizer vaccin van Jamaica en waarschijnlijk ook van Brazilië, dus er zijn nog vaccins beschikbaar.”

De directeur bevestigt dat Covid-19 al opgenomen is in de reguliere zorg. Als iemand besmet is met dit virus en als de patiënt ernstige symptomen vertoont,  zal hij opgenomen worden.  “Deze ziekte is zeker nu een deel van het groter plaatje van Volksgezondheid in het algemeen”, deelt de Volksgezondheiddirecteur mee.

BRON: Keynews Suriname


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie