• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Niemand uitgesloten voor samenwerking met ABOP na 2025 

| dagblad suriname | Door: Redactie

Mogelijke fusie tussen ABOP en PL op komst

De ABOP is bereid om met eenieder samen te werken. “De ABOP sluit niemand uit. In landsbelang zijn we bereid om na de verkiezingen met wie dan ook te werken, al is het de partij van Alice Amafo.” Zo sprak vicepresident tevens voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) Ronnie Brunswijk bij aanvang van afgelopen week. Hij gaf aan dat op dit moment de partij de resultaten van de verkiezingen van 2025 afwacht.

“We willen eerst weten hoeveel zetels wij van het electoraat zullen krijgen.” Brunswijk stelde al eerder dat hij maximaal 15

tot 18 zetels voor de ABOP/PL combinatie voor ogen heeft bij de verkiezingen volgend jaar.

“Wij hebben nooit 28 zetels in ons hoofd. Ik ken de kracht van de partij en ik mik op 15 zetels. Dat is wat ik bedoel met het maximale halen”, aldus Brunswijk. Volgens hem heeft alleen de NDP het geflikt om 26 zetels te halen. Maar de ABOP heeft een eigen strategie. Brunswijk is in een hechte samenwerking met de Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo. Samen zijn de partijen momenteel goed voor 10 zetels in de Nationale Assemblee.

Fusie

Uit goed geïnformeerde bronnen heeft Dagblad Suriname vernomen dat

de optie voor een fusie tussen de ABOP en de PL op tafel ligt en binnenkort mogelijk meer gestalte krijgt. Brunswijk reageerde eerder fel op vragen van journalisten, dat de ABOP etnische politiek voert. Immers,

Brunswijk heeft meerdere malen de bewoners van het binnenland opgeroepen om een eenheid te vormen.

Paul Somohardjo is op zijn beurt verder en gaf aan dat de Javanen en marrons samen goed zijn voor 100.000 stemmen. Brunswijk stelt ook, dat de ABOP een sterke politieke basis heeft in het binnenland. Het is volgens hem van belang om te bundelen, om zodoende het maximale te realiseren. Desgevraagd zei hij, dat het voor de ABOP niet uitmaakt wat de VHP zegt.

“De VHP mag 30 zetels als het electoraat dat wil. Tot nu toe heeft alleen de NDP dat gestunt met 26. Maar, je ziet dat ze zijn gevallen naar 16. Dus je ziet de VHP heeft 20, het electoraat bepaalt. Ze gaan kijken naar je verworvenheden. Als je je volk dient mag je 30 zetels”, aldus VP Brunswijk. 

| dagblad suriname | Door: Redactie