• vrijdag 07 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NICKERIE MOGELIJK OP SLOT

Datum: | Bron: Dagblad de West | Door: Redactie

Het Mungra Medisch Centrum (MMC) heeft deze week gemeld, dat er een verontrustende toename is van het aantal covid-patiënten. Medisch directeur Djotiesh Jaggernath, zei tegenover een lokaal medium, dat op dagbasis er sprake is van zeker drie tot vijf besmette personen. Jaggernath zegt dat het ziekenhuis hooguit vijftien covid-patiënten aan kan.

‘’Indien er nog drie besmettingen plaatsvinden, is de hoogte bereikt’’, zegt hij. Er wordt momenteel gekeken naar een ruimte waar veldbedden kunnen worden opgezet indien de besmettingen blijven toenemen.

Bronnen dicht bij de regering melden, dat de regering de mogelijkheden bekijkt om Nickerie op slot te doen. Alleen de hoognodig in- en uitvoer mag plaatsvinden. Dit om een massale verspreiding van het virus naar de rest van het land te voorkomen. Het district zou, aldus de bron, te kampen hebben met de Braziliaanse variant. Dit komt omdat de grens niet overal optimaal gecontroleerd kan worden. Volgens de medisch directeur zal het virus steeds nieuwe varianten blijven ontwikkelen, omdat het wil voortleven.

Hoewel de directeur vindt dat voorkomen moet worden dat het virus zich verder verspreid, vindt hij niet dat Nickerie als enig district, op slot moet. Volgens Jaggernath zou het hele land in lockdown moeten gaan en zou een ieder thuis moeten blijven. ‘’Alleen zo kan gekeken worden waar de haarden zich bevinden’’, zegt hij. Nickerie beschikt momenteel over twee beademingsapparaten. Echter ligt nog niemand aan de beademing, maar er wordt wel gevreesd voor een overvolle Intensive Care.

Datum: | Bron: Dagblad de West | Door: Redactie