• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NCCR WAARSCHUWT VOOR MOGELIJKE WATEROVERLAST DOOR TROPISCHE STORMEN

| united news | Door: Redactie

Fotocompilatie: NCCR-coördinator Jerry Slijngard en op de achtergrond een onderwater gelopen buitenwijk van Paramaribo.

Het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) roept de Surinaamse bevolking op om zich voor te bereiden op mogelijke wateroverlast als gevolg van naderende tropische stormen.

De waarschuwing komt na spoedvergaderingen met de Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA) en het Caribbean Institute for Meteorology and Hydrology (CIMH), die melding maakten van dreigend onheil in de regio.

Hoewel met name de zuidelijke Caribische eilanden, zoals Grenada en Trinidad en Tobago, het zwaarst getroffen zullen worden, is ook Suriname niet geheel uit de gevarenzone.

Langdurige regenval door een recent storm langs de

Surinaamse kust heeft al voor wateroverlast gezorgd op diverse locaties. Het NCCR benadrukt dat herhaling van dergelijke situaties mogelijk is.

Het NCCR heeft intensieve gesprekken gevoerd met diverse diensten, waaronder brandweer, leger, politie en de meteorologische dienst, om de noodhulp en samenwerking te coördineren. Naast voorbereidingen op eigen bodem, staat Suriname ook klaar om hulp te bieden aan getroffen landen in de regio.

Het NCCR heeft ook een aantal richtlijnen uitgegeven om de bevolking voor te bereiden op het noodweer. Zo wordt aangeraden om drinkwater te koken en te laten afkoelen, en voorbereid te zijn op mogelijke gezondheidsrisico’s zoals ziekten en ongedierte.

De staat van paraatheid is verhoogd naar Code Oranje.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: IS WATEROVERLAST NOG DE SCHULD VAN DE NATUUR?

 

| united news | Door: Redactie