• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nationale Kunstbeurs weer begonnen

| suriname herald | Door: Redactie

De Nationale Kunstbeurs is gisteren weer begonnen. Na twee jaar is het weer mogelijk dat personen fysiek aanwezig zijn. Vanwege de COVID-19-pandemie was dit gedurende twee jaar niet mogelijk en werd de beurs virtueel georganiseerd. Voor de organisatie is dit een fantastisch moment. 

Het is de 57ste keer dat de Nationale Kunstbeurs wordt gehouden. De expositie wordt gehouden in de Grote hal van Combé. In de maanden november en december zullen er eendaagse activiteiten worden georganiseerd.

Vanaf volgend jaar zullen er meerdere momenten zijn, waarbij personen toch kunnen genieten van de diverse kunstwerken. Er participeren 50 kunstenaars van diverse achtergronden aan deze

beurs. De website zal weer ter beschikking zijn voor personen over de hele wereld, die willen meegenieten van de beurs.

De kunstenaars kunnen met de uitbreiding van de Nationale Kunstbeurs veel meer kunstwerken verkopen. Ook de participatie van internationale kunstenaars aan de beurs is enorm toegenomen, zegt Juan Pawiroredjo, ondervoorzitter van de Nationale Kunstbeurs. De organisatie is heel blij dat zij weer fysiek de diverse kunstwerken mogen tentoonstellen aan de gemeenschap.

Er zal extra aandacht worden besteed aan kunstenaars die nog geen

expositie kunnen houden. Met dit model probeert de organisatie de kunstenaars tegemoet te komen. Volgens Pawiroredjo is alles gratis, behalve de kunstwerken.

De kunstbeurs is niet meer weg te denken uit de Surinaamse samenleving en kunstwereld. De beurs wordt morgen afgesloten.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie