• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Mofina beweging in het leven geroepen

| snc.com | Door: Redactie

Aandacht aan de “mofina wangs”

Bij het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk is er gesteld dat, ter gezondmaking van de economie, maatregelen moeten worden getroffen. Het ligt in de bedoeling om voor deze maatregelen, die de armste lagen van de samenleving het hardst treffen, een pakket aan oplossingsmodellen te ontwikkelen waarvan velen reeds in de uitvoering liggen. In dit kader heeft president Santokhi op vrijdag 18 november een gesprek gehad met de “mofina wangs”.

De “mofina wangs” zullen worden ondersteund, zodat ze de maatregelen kunnen dragen. Zo zijn intussen onder andere de sociale uitkeringen verhoogd. Ook zijn er tal van andere kwesties

die voor de “mofina wangs” nog gerealiseerd moeten worden. De regering wil ervan verzekerd zijn dat de geboden hulp op de juiste plaats en bij de juiste personen terechtkomt.

Om in contact te blijven met deze doelgroep, is de “mofina beweging” in het leven geroepen. Deze beweging moet ervoor zorgdragen dat de minder draagkrachtigen, “de mofina wangs”, in kaart worden gebracht.

Door zo’n georganiseerd en gestructureerd systeem kan de regering blijvend ondersteuning bieden, en verzekerd zijn dat de hulp daadwerkelijk bij deze groep terechtkomt. President Santokhi drukte de “mofina beweging” op het hart om haar taken naar behoren uit te voeren en

regelmatig rapportage uit te brengen over het wel en wee van deze speciale groep.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie