• zaterdag 20 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Sewdien bekritiseert uitspraken van assembleelid Jones

| suriname herald | Door: Redactie

Tijdens de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers (RvM) heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) kritiek geuit op uitspraken van NDP-assembleelid Ebu Jones. Sewdien reageerde op Jones’ beweringen over de brand in het dorp Wageningen, waarbij Jones suggereerde dat de brand opzettelijk was aangestoken voor persoonlijke doeleinden.

Sewdien vroeg zich af of Jones specifieke details kon geven over de rookontwikkeling, de inzet van politieagenten en de activiteiten van de brandweer in het gebied. Volgens Sewdien zou Jones moeten meelopen door het gebied om de feitelijke situatie te zien, in plaats van goedkope speculaties te verspreiden.

De minister

benadrukte dat de regering de situatie in het dorp Wageningen nauwlettend volgt en dat er tot nu toe weinig verandering is in de rookontwikkeling. Sewdien sprak ook over de ontwikkelingen in het gebied, waar ruim 50.000 hectare rijst zal worden geplant. 

Hij uitte zijn teleurstelling dat de voormalige regering van de NDP niet heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de rijstsector tijdens hun ambtstermijn. Hij benadrukte dat de regering, samen met lokale belanghebbenden, werkt aan de ontwikkeling van het gebied en dat het verspreiden van dergelijke verhalen geen recht doet aan hun inspanningen.

Wat betreft het hek op particulier terrein van Staatsolie,

legde Sewdien uit dat boeren samenwerken in een coöperatie en actief zijn op het terrein van Staatsolie. Het ministerie zal ondersteuning bieden waar nodig, benadrukte hij, omdat Staatsolie eigenaar is van het terrein.

| suriname herald | Door: Redactie