• maandag 22 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Raghoebarsing: “Grote bedragen binnen gamingsector”

| suriname herald | Door: Redactie

Er zijn grote bedragen gemoeid binnen de sector van kansspelen. De geldstromen hebben volgens minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning echter geen invloed op de koersontwikkeling. De bewindsman zei dinsdag in het parlement dat in overleg met de Gaming Board onderzoek is gedaan naar deze geldstromen in relatie met de koersontwikkeling, namelijk in hoeverre zij de koers omhoogdrukken.

Hierbij zijn de Centrale Bank van Suriname, het ministerie van Financiën en Planning en de Deviezencommissie betrokken geweest. Minister Raghoebarsing merkt op dat met de traditionele maatregelen tot stabilisatie van de koers deze gedurende een vrij lange periode stabiel lijkt. “En lijkt

het erop alsof die geldstromen niet de grootste invloed hebben gehad op het omhoogdrukken daarvan”, aldus de bewindsman. 

Met de leiding van de Centrale Bank van Suriname is er expliciet afgesproken om de geldstromen in beeld te brengen. Het gaat, aldus de minister, namelijk om grote bedragen die effect kunnen hebben op de markt. “We gaan het daarom in beeld brengen en het parlement daarover rapporteren.” 

Volgens de bewindsman is de stabilisatie van de koers vanaf maart ingezet. Hij trekt de conclusie dat de geldstromen uit kansspelen kennelijk niet in staat zijn geweest om de koers overmatig omhoog te drukken. 

Minister Raghoebarsing gaf

wel aan dat de casinobelasting voor dit jaar SRD 20 miljoen is. Hiervan is 87 procent reeds gestort. De loonbelasting voor 2018 was 11,5 miljoen. In 2020 was er vanwege covid en sterke terugval (SRD 3 miljoen). In 2021 was dat SRD 17 miljoen en in 2022 SRD 19,5 miljoen. Geschat wordt dat de bedragen van 2023 meer dan die van 2022 zullen zijn. De AOV is op jaarbasis ongeveer SRD 5 miljoen. De inkomstenbelasting bedroeg in 2022 SRD 21 miljoen en de Loterijbelasting was SRD 5,5 miljoen voor 2022.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie