• dinsdag 31 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Nurmohamed belooft binnenwegen Matta te zullen aanpakken

| suriname herald | Door: Redactie

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft tijdens een bezoek aan het inheems dorp Matta beloofd de binnenwegen te zullen aanpakken. De bewindsman was onlangs is het gebied aanwezig, waar hij de problemen van de gemeenschap heeft aangehoord. Hij stelde voor dat het dorpsbestuur een lijst met zaken maakt die dringend aangepakt moeten worden. 

De OW-bewindsman zal de prioriteitenlijst middels een voorstel proberen te realiseren via het sociaal programma van de regering. Verder is door de bewoners aangegeven, dat de veiligheid dringende aanpak nodig heeft. Het ministerie van OW zal alvast werken aan het open graderen van schuilplaatsen. 

Eerder heeft het

dorpsbestuur van Matta een bezoek gebracht aan de bewindsman. Tijdens dat bezoek hebben zij de problemen waar zij jaren mee te kampen hebben onder de aandacht gebracht van de bewindsman. 

Nurmohamed vond het belangrijk zelf naar de mensen toe te gaan om de problemen waar te nemen en zodoende beter te begrijpen wat zich allemaal afspeelt in het gebied. Hij vond het eveneens van groot belang dat assembleeleden ook zijn meegereisd om zelf de problemen aan te horen en die mee te nemen naar het parlement.

Met de geringe middelen van OW probeert de bewindsman toch nog zaken te realiseren. Kapitein Wendelin Sabajo van Matta heeft tijdens haar toespraak ook niet-OW-gerelateerde zaken aangekaart. Minister Nurmohamed gaf op zijn beurt aan de niet-OW-gerelateerde zaken onder de aandacht te zullen brengen van zijn collega’s.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie