• maandag 22 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Jubithana: “SLM klimt langzaam uit het dal”

| suriname herald | Door: Redactie

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) ziet dat het de goede kant opgaat met de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Op Wereld Toerisme Dag merkte de bewindsman op dat het bedrijf langzaam stappen voorwaarts maakt. Dit moet volgens hem door eenieder gekoesterd worden, vooral omdat het bedrijf enkele maanden terug in grote problemen zat.

De SLM heeft intussen haar derde vliegtuig, een Boeing 737-800, binnen, waarmee het bedrijf zijn vleugels verder zal kunnen uitslaan. Minister Jubithana zegt dat meer passagiers de behoefte tonen om met de nationale carrier te vliegen. Dit is voor hem ook reden voor wat enthousiasme. 

De TCT-bewindsman

is zich echter ervan bewust dat er nog veel moet gebeuren. Zo moet onder meer de dienstverlening verbeterd worden. Het derde vliegtuig zal nog wat processen moeten doorlopen alvorens het commercieel kan worden ingezet. Deze zaken zullen in samenwerking met de Surinaamse burgerluchtvaartautoriteit, Casas, worden afgewikkeld. Alles zal ongeveer twee weken in beslag nemen.

De SLM gaat samen met TCT de mogelijkheid na om het nieuwe vliegtuig in te zetten op de route Paramaribo-Curaçao-Miami. Op ABC Radio zei minister Jubithana dat het bedrijf ook andere routes bekijkt. De SLM wordt momenteel geleid door interim-directeur Steven Gonesh. Het aanstellen van een nieuwe directeur is

volgens de bewindsman een aangelegenheid van de regeringstop.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie