• maandag 17 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Mathoera: “Bond zegt vertrouwen in Rodney Cairo op”

| suriname herald | Door: Redactie

Bestuursleden van de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) hebben het vertrouwen in hun voorzitter, Rodney Cairo, opgezegd. Zo beweert minister Krishna Mathoera van Defensie. De bewindsvrouw deed deze mededeling afgelopen woensdag, vóór aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers (RvM). Er zullen volgens Mathoera nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.

De minister geeft aan dat zij zich verder niet mengt in aangelegenheden van de bond. Op de vraag of het ministerie geld heeft overgemaakt aan Cairo, zegt Mathoera dat er nooit geld is gestort voor Cairo of de bond. Er zijn wel twee verzoeken ingediend bij het ministerie voor bedragen die ten

goede zouden moeten komen aan de bond.

Mathoera legt verder uit dat het organiseren van de verkiezingen een aangelegenheid is van de VRM. “Ik wens ze heel veel succes in het oplossen van de problemen van de manschappen en de bond. Zodra de VRM klaar is om het werkoverleg te hervatten, is het ministerie bereid om weer aan tafel te zitten met het nieuwe bestuur van de bond. Het ministerie had enkele toezeggingen gedaan aan de bond, zoals vrijstelling van dienst om taken uit te voeren voor de bond,” zegt de minister van Defensie.

Enkele bestuursleden hebben een aantal uren vrij gekregen

om ook andere zaken in orde te maken voor de bond en haar leden. Het bestuur heeft ook enkele liters brandstof ontvangen van het ministerie. De bewindsvrouw geeft aan te wachten op de verdere resultaten van de verkiezingen als het zover is.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie