• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Leo Brunswijk: Ik had juist niet genoeg functies

| snc.com | Door: Redactie

Leo Brunswijk heeft afstand gedaan van zijn functie binnen de Raad van Commissarissen binnen de EBS en is op 1 februari officieel benoemd tot directeur. Rondom Brunswijk is de afgelopen jaren heel veel controverse ontstaan en is vooral kritiek geleverd op de vele functies die hij zou bekleden binnen de verschillende staatsbedrijven.

“Ik had juist niet genoeg functies”, zegt Brunswijk die van mening is dat hij veel meer in zich heeft en kan doen. Volgens hem was zijn functioneren juist optimaal te noemen en zegt dat er geen klachten waren over zijn functioneren. “Heb je ooit gehoord dat de mensen gingen

staken of klagen dat Leo Brunswijk niet aan het werk kwam binnen de bedrijven waar ik zat?” vroeg Brunswijk.

Na zoveel kritiek vanuit de samenleving heeft Brunswijk uiteindelijk toch afstand gedaan van de verschillende functies en deed Brunswijk ook afstand van zijn functie binnen de RvC van Staatsolie vorig jaar. Brunswijk vindt het jammer dat mensen klagen over de mensen die wel werken en niet over de mensen die niet werken. “Leo Brunswijk werkt!”, zegt de nieuwe EBS-directeur duidelijk.

Behalve kritiek op zijn verschillende functies in de staatsbedrijven, was Brunswijk zijn naam ook genoemd bij een financieel schandaal binnen de EBS. Er

is door de president een onderzoek ingesteld, echter is niet bewezen of dat Brunswijk overgefactureerde bonnen had betaald voor geleverde diensten.

“Als er werkelijk wat was gevonden, dan stond ik nu niet hier”, merkt Brunswijk op. Volgens de nieuwe EBS-directeur is er niets te vrezen en zal het werk dat hij heeft uitgezet voor de EBS goed verlopen. “Ik heb mij jaren ingezet voor het werk binnen de EBS en dat zal dus gewoon door gaan.”

bron: keynews


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie