• donderdag 07 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Lancering “Suriname Agricultural Technical Cooperation Center” in Saramacca

| snc.com | Door: Redactie

In dit district Saramacca heeft op 21 november 2022  een prachtige ontwikkeling plaatsgevonden, namelijk de lancering van het project “Suriname Agricultural Technical Cooperation Centre”. Dit project dient als een levendig voorbeeld voor de verdere ontwikkeling van onze agrarische sector, die in de toekomst een enorme bijdrage zal leveren.

Het is intussen geen geheim dat de wereld voor veel uitdagingen met betrekking tot voedselzekerheid en stijgende voedselprijzen staat. Ook Suriname staat voor uitdagingen, maar kan daarnaast goed inspelen op het voorkomen van voldoende vruchtbare grond, voldoende water en goede klimatologische omstandigheden.

Door de agrarische sector verder te mechaniseren, zal de productie op een

grotere schaal plaatsvinden, vindt modernisering van de activiteiten plaats en verlaagt de kostprijs.

Om deze redenen en de hoge risico' s op overstromingen in de laaggelegen kustgebieden, heeft de regering besloten om te zoeken naar mogelijkheden voor landbouw op hoger gelegen gronden, met name te Tijgerkreek in het district Saramacca.

Het streven is erop gericht om de waarde van landbouwproducten binnen 10 jaar op 1 miljard dollar te brengen. Om dit doel te bereiken, zijn er zowel lokale als buitenlandse sterke professionele instellingen nodig.

Met de hulp en assistentie van de Volksrepubliek China, die voor de subsidie ter waarde van 10,5 miljoen US dollar alsook hun expertise hebben gezorgd ter ondersteuning van de landbouwsector en onze boeren, is het gelukt om dit project van de grond te krijgen.

Landbouw SUriname

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie